BOKSLESSEN AAN SEKSWERKERS

 

De sekswerkers aan de grens met Rwanda, Kabale. Een schrijnend geval. Aan de grens met Rwanda staan lange rijen vrachtwagens te wachten om door gelaten te worden. Soms staan ze dagen of weken vast omdat hun papieren niet in orde zouden zijn of omdat er niet genoeg betaald wordt. Veel verveling bij de chauffeurs. Daardoor is er veel prostitutie. Ook van jonge kinderen. 

In armoede is het moeilijk overleven. Bijna alle meisjes/ vrouwen zien geen andere  mogelijkheid om aan geld te komen. Wil een klant veilig dan is dat 50 eurocent, € 1,00 voor onveilig en het gebeurt geregeld dat er niet wordt betaald en dat het meisje in elkaar geslagen wordt. 

Daarom toneel maken met deze groep, bokslessen (van Nursel en Daniëlle) en het opzetten van een spaarsysteem. Twee groepen worden nu begeleid. Sarah met haar team veldwerkers monitoren de twee groepen. Het plan is om een huis te huren voor zo’n 10 vrouwen zodat ze veilig kunnen overleven en d.m.v. minikredieten kleine onderneminkjes kunnen opzetten waardoor de meisjes/vrouwen uit de prostitutie kunnen komen.

COPYRIGHT © THOTH-WORLDWIDE