ALOË VERA VELDEN

 

Aloë Vera velden, Gulu, Aurua, Mbale, Mukono, Kampala, Kabale.

In noord Oeganda heeft een oorlog gewoed. Een rebellenleider ontvoerde jongens voor zijn leger en meisjes als seksslavin. Zo’n 60.000 kinderen zijn slachtoffer geworden en leven met een groot trauma. De rebellenleider, Kony, had de gewoonte lichaamsdelen bij zijn slachtoffers te amputeren (“Wil je een korte of een lange mouw?”) of liet neus, oren en/of lippen eraf snijden.

Toen Maarten met  slachtoffers in gesprek kwam, antwoordde één vrouw, ‘de vrouw zonder lippen’, op zijn vraag “Heb je nog een droom?”, “Ik zou graag oud willen worden zonder pijn”. Dit werd een mantra in het hoofd van Maarten. Het bracht hem via wat omwegen uiteindelijk bij Hans Ammerlaan in Bleiswijk.

Hans heeft een groot bedrijf, Ovata, en kweekt  bijzondere planten, waar-onder de Aloë Vera Barbadensis Miller, ook wel ‘Natur’s secret healer’ genoemd. De gel in het blad van deze Alë bevat meer dan 200 verschillende, actieve ingrediënten die een intensiever effect hebben, hoe verser de bladeren zijn. Hans zag het plan eerst niet zo zitten, maar stond uiteindelijk zelf, met zijn dochter, 1500 stekken te planten, op een groot stuk grond in het midden van Oeganda. Vanuit dat veld zijn vele kleine veldjes ontstaan en hebben zowel ‘de vrouw zonder lippen’, haar medeslachtoffers en ook de Batwa-Pygmeeën in het zuiden de beschikking over dit kosteloze, rijke medicijn.

 

https://youtu.be/zT-izjnOjC0

COPYRIGHT © THOTH-WORLDWIDE